Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här får "Bäckis" sitt semesterparadis

Stensnäs på Norrlandet revs förra sommaren och hockeyproffset Nicklas Bäckström har redan fått bygglov för en villa på 500 kvadratmeter på tomten.

Nu ställs ett planförslag som gör att han kan bygga ett båthus och badhus i strandkanten ut till allmän granskning.

Bygglovet för strandvillan beviljades i mars i år med stöd av den gamla detaljplanen från 1960. Men för att bygga båthus och badhus på stenkista krävdes en ny detaljplan.

Den nya detaljplanen ska göra det möjligt för allmänheter att ta sig ner till havet vid Stensnäs även i fortsättningen, genom att gå till vänster om huset och ut på den lilla udden utanför.

På strandängarna där växer bland annat salttåg, agnsäv, gulkämpar, slåtterblomma, ormtunga, vattenmynta och höskallra och i området som markeras som natur i planen ska strandskyddet återinföras.

Den strandvilla som Nicklas Bäckström ska bygga är ett modernt funktionalistiskt hus med vit putsad fasad och zinkfärgat plåttak.

Båthuset ska däremot få en traditionell utformning med rödmålad träfasad utan fönster för att det ska inpassa sig i den känsliga miljön kring Norrlandet.

Det blir också möjligt att uppföra ett badhus som ska samspela med huvudbyggnaden när det gäller färgsättning och utformning.

Detaljplanen ställs ut från den 1 juni till den 6 juli 2009.