Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här finns 360 feriejobb

Kommunen började fördela 360 sommarjobb till gymnasieelever i går.
Flera hundra intresserade dök upp.
– På grund av krisen är det fler än vanligt som söker jobb hos oss i år, säger verksamhetschef Florindo De Sanctis.

Hundratals gymnasieelever följde i går pilarna utanför Skogmursskolan som det stod Feriearbete på.

Pilarna ledde till en sal där kommunen delar ut sammanlagt 360 sommarjobb efter principen först till kvarn.

På väggarna utanför hade skyltar satts upp och på dem hade skrivits hur många platser och vad för slags platser respektive område hade att erbjuda. Eleverna fick sedan kölappar med en färg som visade inom vilket gebit de sökte arbete.

Därefter samlades eleverna i salen där verksamhetschef Florindo De Sanctis höll ett anförande och kritiserade några av dem som jobbat förra sommaren.

– I år har barnomsorgen bara 24 platser åt er. I fjol hade den 50 platser, men de som jobbade där skötte sig inte bra, därför är det färre platser nu.

Första två dagarna fördelas arbeten inom områden som barnomsorg och lägerskolor. På onsdag och torsdag står mer praktiska jobb som vaktmästeri på tur. Arbetsperioden är begränsad till tio dagar för varje elev.

När GD efter anförandet pratar med Florindo De Sanctis säger han:

– Fler än vanligt söker jobb här i år. På grund av krisen är det många som inte fått ferieplats inom den privata sektorn. Till exempel blir 1 000 personer utan jobb för att Sandvik stänger.

Om det finns fler sökande än erbjudna platser kan de övertaliga återvända nästa dag och pröva igen.

– Varje år får en del inte jobb första dagen, men däremot andra, säger Florindo De Sanctis.

Om en elev har en blå lapp i handen betyder det att eleven är intresserad av jobb inom barnomsorgen. Johanna Andersson, från Polhemsskolan, har en sådan lapp med siffran ett på.

– Jag går barn- och fritidsprogrammet och kommer att jobba på Olsbacka förskola i sommar, säger hon.