Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här finns skidspåren

Annons

Runt om i Gästrikland finns det gott om skidanläggningar, men det är inte många spår som är åkbara eller ens spårade den här vintern. Anledningen är självklart bristen på snö.

Den som vill vara säker på att kunna åka skidor utan att betala en avgift får dra sig västerut i landskapet. I Hofors finns Edskenspåret, 18 kilometer och spårat. Också i Storvik och Jädraås finns åkbara spår, liksom i Ockelbo. I Gävle kan man åka skidor i Hemlingby, Sätra och Skidstavallen, men kvaliteten i spåren är skiftande. I Älvkarleby finns inga uppgifter om fungerande skidspår.

Här nedan listar vi de platser i Gästrikland, inklusive Älvkarleby kommun, där det normalt finns skidspår. Vi talar också om var det går att åka just nu. Men förhållandena skiftar snabbt och den som vill vara alldeles säker på sin sak går lämpligast in på den utmärkta webbplatsen www.skidspar.se. Här finns landets alla skidspår listade. Uppgifterna kommer från aktiva åkare, spårmakare och andra som rapporterar in till webbplatsen. Det står angivet vilket datum sista rapporten lämnades.

Vi lämnar ingen garanti för att spåren är åkbara.

Mer läsning

Annons