Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här hittar du fiskeplatserna i Gästrikland

[LÄNK TILL KARTA] Sugen på att fiska i Gästrikland? Studera då vår karta!
Ett klick och du får tillgång till information om hundratals sjöar och tjärnar i området.

Då får du information om vad sjön heter, vilka fiskarter den innehåller och var du kan köpa fiskekort.

En unik fiskekarta där du i lugn och ro kan sitta och planera vart du vill fiska och vilka arter du är ute efter. Kartan kommer successivt att växa och omfatta Jämtland och Ångermanland i norr till Västmanland, Örebro och Södermanland i söder. Det kommer nya sjöar och tjärnar som läggs ut allt eftersom information hämtas in.

Ett tips om du lätt vill ha tillgång till kartan i framtiden är att du lägger den som en av dina favoriter på datorn. Då är du alltid bara ett klick bort.

Av praktiska skäl har vi i nuläget valt bort en del rinnande vatten som älvar, åar och bäckar. Eventuellt kommer det att kompletteras med detta i framtiden. Vi har också valt bort sjöar och tjärnar som inte innehåller ädelfisk eller gös.

En del tjärnar är väldigt små och för att du ska upptäcka alla är det bra att förstora kartan på din dator. De flesta sjöar och tjärnar ingår i ett större fiskevårdsområde. Kan vara värt att fråga om du köper fiskekort. Passa också på att fråga om det finns bäckar eller åar som ingår.

Kom ihåg att fiske i sötvatten alltid kräver fiskekort. Även i vissa vattensystem där fisket är gratis.