Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kom första Hoforsförlusten

I den tolfte omgången så rök förlustnollan för Hofors. Förlust borta mot Falun med 2–0.
– Jag tycker vi var bättre än Falun, med det går ju inte att spela med tio man en halvlek, säger Hofors tränare, Jerry Haaranen

Annons

Samba Mboob gjorde comeback i HAIF efter utflykten till Umeå och det slutade inte bra. Som vanligt så körde Samba med sulorna i vädret vid motlägg och det renderade i en utvisning.

– Jag trodde att han lärt sig spela rent i Umeå, säger Jerry Haaranen förgrymmat.

HAIF har klarat sig undan denna säsong med röda kort och det är nog förklaringen till förlustnollan. Hofors förde spelet stora delar under matchen, men Falun kontrade framgångsrikt.

– Vi spelade mycket fint första halvtimmen och det är väl inte fy skam att förlora mot Falun. De kommer att ta många poäng i höst, säger Jerry.

Hofors kvitterade till 1–1 i slutet på första halvlek. Målet dömdes bort för offside och strax efter så gjorde Falun 2–0 efter ett bolltapp på mitten. Även det målet borde ha dömts bort för offside tycker Jerry Haaranen.

– Nu får vi ta Söderhamn hemma på lördag annars är vi långt efter i toppstriden. Det var det första jag sa till grabbarna efter matchen. Nu får Söderhamn sota för det här, avslutar Jerry Haaranen.

FALU FK–HOFORS 2–0 (2–0)

Domare: Robert Johansson, Bollnäs.

Hofors tre stjärnor

Boris Jordan, mb

Joel Folkesson, hb

Niklas Nyström, mv