Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har ni tänkt på det?

Har ni tänkt på att det är 40 år sedan det var 1969?

Det är en anledning att fira - framför allt att tre av rockhistoriens bästa album kom ut detta år. Ja, jag vet att det finns olika åsikter om detta.

I alla fall tänker jag på Creedence Clearwater Revivals ”Bayou Country”, ”Green River” och ”Willy and the Poor Boys”. När jag spelar musiken i den kompletta box jag har därhemma förundras jag varje gång över den kapacitet John Fogerty hade då i slutet av 1960-talet. Han skrev ju i princip rubbet på skivorna.

Och när jag nu är inne på klassiska album: Leonard Cohens mästerliga ”Songs from a Room” kom också ut 1969. Dags alltså att damma av vinylen därhemma och spela ”Bird on a Wire” på hög volym!

Under sensommaren i fjol blev vår och flera sommargrannars gräsmattor tämligen illa åtgångna. Något djur hade rivit upp stora tuvor i jakt på mat.

Grävling, antog vi och försökte reparera så gott det gick.

Men tydligen var den oskyldig, för en sommargranne tog boven så att säga på bar gärning nyligen: Det var tranorna som var framme. Grannen såg en trana gå i tomtkanten, hacka loss tuvor av gräs och kasta dem åt sidan.

Det förklarar varför de mesta skadorna är på gräset som gränsar till åkern där tranorna oftast går omkring. Anders Wennberg