Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har ni tänkt på det?

Annons

Har ni tänkt på att det är 40 år sedan det var 1969?

Det är en anledning att fira - framför allt att tre av rockhistoriens bästa album kom ut detta år. Ja, jag vet att det finns olika åsikter om detta.

I alla fall tänker jag på Creedence Clearwater Revivals ”Bayou Country”, ”Green River” och ”Willy and the Poor Boys”. När jag spelar musiken i den kompletta box jag har därhemma förundras jag varje gång över den kapacitet John Fogerty hade då i slutet av 1960-talet. Han skrev ju i princip rubbet på skivorna.

Och när jag nu är inne på klassiska album: Leonard Cohens mästerliga ”Songs from a Room” kom också ut 1969. Dags alltså att damma av vinylen därhemma och spela ”Bird on a Wire” på hög volym!

Under sensommaren i fjol blev vår och flera sommargrannars gräsmattor tämligen illa åtgångna. Något djur hade rivit upp stora tuvor i jakt på mat.

Grävling, antog vi och försökte reparera så gott det gick.

Men tydligen var den oskyldig, för en sommargranne tog boven så att säga på bar gärning nyligen: Det var tranorna som var framme. Grannen såg en trana gå i tomtkanten, hacka loss tuvor av gräs och kasta dem åt sidan.

Det förklarar varför de mesta skadorna är på gräset som gränsar till åkern där tranorna oftast går omkring. Anders Wennberg