Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här på Slottstorget samlas Gävles Pokémon-fans

Har du undrat varför det är så mycket folksom samlas på Slottstorget i sommar? Då kan vi berätta att det är den Pokémontätaste platsen i centrala Gävle.

Alla som över huvud taget är det minsta intresserade av teknik och trender känner vid det här laget till att sommarens största fluga är mobilspelet Pokémon Go, där spelarna rör sig utomhus och fångar virtuella Pokémonfigurer ute i det fria. Spelet har också lett till debatt. Ett farligt spel där Pokémonjägarna riskerar att hamna på farliga platser eller gå ut i gatan i jakten på sina byten menar vissa medan andra har lyft fram att personer med psykisk ohälsa som inte tagit sig hemifrån på månader och år plötsligt har lockats ut i friska luften.

I Gävle har landshövding Per Bill bjudit alla som vill att komma och jaga Pokémons i hans trädgård, men det är snarare det intilligande Slottstorget som har blivit den stora samlingsplatsen för Gävles Pokémon Go-fantaster. GD besökte platsen för att få reda på vad det är frågan om.

För den som känner för att jaga Pokémons tillsammans med andra anordnas på söndag en så kallad pokewalk i Gävle. Evenemanget har kallats både för den första och den största "pokewalken" i staden och Gävle kommun är en av arrangörerna.

Läs mer: Försäkringsbolag varnar för Pokémon Go

Läs mer: De jagar osynliga monster på Gävles gator

Läs mer: Polisen varnar för Pokémon Go - ger zombieliknande beteende

Läs mer: Per Bills uppmaning: Ut och spela i min trädgård