Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har siktet inställt på EM

Nästa vecka på tisdag gäller det för Österbytjejen Nathalie Larsson att visa skärpa i sitt skytte. EM i Belgrad står på programmet och eftersom det inte gått så bra hittills den här säsongen, så gäller det för Nathalie att hitta rätt igen.

Nathalie har ju fina meriter när det gäller EM-tävlingar. Två EM-guld och ett silver - därtill ytterligare ett par EM-finaler har den 27 åriga skeetskytten nämligen presterat.
– Jag ska naturligtvis göra så gott jag kan. Det som brustit hittills är, att jag inte haft full koncentration under hela tävlingen, säger Nathalie, som hoppas det ska lossna nere i Serbien på tisdag.
Förutom meriterna från en handfull EM-skjutningar, så var ju också Nathalie OS-fyra i Peking.
– Vi åker ner till Belgrad och har ett helt lag på damsidan. Det har inte hänt varje gång på EM, säger Nathalie.

Den gångna helgen tog Nathalie brons vid SM i Katrineholm. Tidigare har hon också varit tvåa på en landslagstest i Landskrona. Så helt utan framgång har inte Österbytjejen varit.
– Nej, men resultaten har inte varit bra. Det har gått dåligt helt enkelt, säger en lätt missnöjd Nathalie.
Sammantaget har det varit ett dåligt första halvår för den tidigare svenska skyttedrottningen.
Nu har Nathalie också bestämt sig för ett trendbrott.
– Ja, jag har ju uteslutande tränat och tävlat under ett och ett halvt år. Men nu har jag bestämt mig för att i höst börja jobba. På så sätt får jag ju lite annat att tänka på, säger Nathalie.
Just nu är det 21-åriga Therese Lundqvist som har OS-platsen i London nästa år. Men Nathalie har väl inte helt gett upp hoppet att komma till London-OS.
– Jag ska göra vad jag kan på EM i Belgrad och ser jag tillbaka på min karriär så har just EM varit mina bästa tävlingar, säger Nathalie, som självklart satsar rejält på en bra insats nere i Serbien och Belgrad nästa vecka.

Nathalie har chansen kvar.
Ja, nu är det uppsalatjejen Therese Lundqvist 21 som toppar på damsidan. Men den kvotplats som Sverige nu har klar på damsidan till London-OS nästa sommar, är ännu så länge öppen när det gäller vem som får representera Sverige.
– Vem som får åka är inte spikat. Det är Sverige som har kvotplatsen och det är SOK som bestämmer vem som ska representera Sverige. Som förbundskapten väger naturligtvis mina ord också tungt, påpekar nye förbundskaptenen Claes Johansson när Sporten får telefonkontakt med honom på plats nere i Belgrad.
– Nu ska ju både EM och VM avgöras på samma banor här nere i Belgrad (VM avgörs i september) och jag satsar nu också mycket på laget där Angelica Jansson, Södertörn kompletterar Nathalie och Therese, säger Claes Johansson.

När det gäller jakten på OS-platsen så gäller det för de svenska tjejerna i första hand att prestera höga poäng vid både EM och VM.
Eftersom Nathalie från Lantgården i Österbybruk och tävlande för Lövstabruks Jaktskytteklubb har fina meriter från just EM tävlingarna, så kanske hon nu kan skjuta riktigt bra i Belgrad och vända den negativa trenden som hon upplevt under vårsäsongen?

Sörebn Åkerman