Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här ska tennisen i Gävle få sin nya hall

I visionerna för nya stadsdelen Gavlehov rivs GTK-hallen – och en ny tennishall byggs på ny plats.
– Vi utgår från att man göra det i den ordningen. Annars har vi ju ingen verksamhet kvar, säger Jan Österberg, ordförande i Gefle TK.

Annons

Läs mer om hela Gavlehovplanerna (GD)

Läs mer om hela Gavlehovplanerna (AB)

För att få plats med allt det nya på Gavlehov måste annat flytta på sig.

Och där GTK-hallen har legat sedan 1981 ska i stället nya Prolympia ligga, med ett parkeringsgarage som granne mot Gavlerinken.

Tennisen får dock sin nya plats enligt planerna, även om inget i nuläget finns med i den kommunala flerårsbudgeten.

En ny tennishall planeras dock i närheten av rondellen vid Stigslund, något som GTK fick information om innan jätteprojektet presenterades under onsdagen.

– Jag hade ryktesvägen hört att något var på gång, men för tre veckor sedan var jag med på ett möte och fick se den här visionen, säger Jan Österberg.

– Det känns lite konstigt när vi har en av Sveriges finaste tennishallar, men det är också oerhört intressant med nya möjligheter som gör att vi måste tänka till.

Utveckla det!

– Vi har ju flera förändringar vi tänkt göra de närmaste åren. Det handlar om att lägga om både banor inne, och även lägga nytt underlag på våra grusbanor ute.

– Nu får vi inte förhasta oss med det här, för det kanske är kosta på något helt i onödan.

Den nya hallen då?

– Det finns väl inte så många detaljer, men eftersom det ligger en bit in i framtiden måste man tänka så också. Det behöver ju inte bara bli en ersättning, utan utveckling också.

Österberg tänker då på den växande sporten padel, som börjat få fäste i Sverige.

– I en ny tennishall ser jag framför mig att vi får plats med banor för padel också. Det ligger i tiden.

– Sedan vill jag ju att hallen och utebanorna ska sitta ihop ordentligt.

Vad händer nu?

– Jag räknar med att vi kommer att få vara med i diskussioner om allt det nya med de andra idrottsföreningarna. Och här ser jag det verkligt spännande – vilka möjligheter till synergieffekter det finns när vi idrottsklubbar kan samarbeta.