Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Här som det fungerar så bra"

SANDVIKEN
- Jag blev chockad när jag hörde det här i morse. Det är väldigt tråkigt för en så väldigt bra, fungerande verksamhet som vi har här i dag, säger Göran Olsson, narkosskötare på dagkirurgin på Sandvikens sjukhus.

Han och arbetskamraten Elisabeth Olofsson, undersköterska på dagkirurgin, ger ett resignerat intryck.
- Jag trodde det var klart att dagkirurgin skulle få vara kvar. Det fick vi ju veta tidigare, jag tror det var i våras. Men man hänger inte längre med i alla turer, säger han.
Om Lena Munkhammars senaste, drastiska sparförslag har de inte fått någon information. Allt de hört har kommit ryktesvägen.
- Vi har inte fått något besked, men det är som det brukar vara. Vi är luttrade vid det här laget. Vi brukar få läsa det i tidningen, säger Elisabeth Olofsson.
De tycker båda att verksamheten fungerat väldigt bra i Sandviken.
- Vi har en mycket hög produktivitet här. Det är en bra organisation och ett fungerande koncept. Man märker att patienterna tycker det också, säger Göran Olsson.
Hur framtiden ser ut för deras arbetsplats och tjänster vill de inte fundera på.
- Det går hela tiden så många rykten utan att vi får någon information. Man orkar inte engagera sig i allt. Då finns ingen energi kvar till att göra ett bra jobb, säger Elisabeth Olofsson.

SOFIA ÖHLANDER