Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårdbantning hos tekniska

GÄVLE Tolv miljoner kronor sparar tekniska nämnden på det planerade fastighetsunderhållet, tre miljoner kronor hämtas från personal-, skogs- och vägbeläggningskontona och 2,5 miljoner kronor tas från busstrafiken.

Nämnden slog fast de redan tidigare aviserade besparingarna på 17,5 miljoner kronor när budgeten klubbades i går. Indraget underhåll står för den största delen, något som ordförande Curt Nygren, s, tror kommer att att få konsekvenser i framtiden.
- Varje gång man skjuter på planerat underhåll blir det dyrare längre fram.

Obesatta tjänster och snålare konto för vägbeläggning ingår också i sparpaketet. Förvaltningen kommer även att hugga skog i förtid för att få in pengar. Träden skulle annars av miljöskäl ha stått kvar längre.
Som GD tidigare berättat är ett nytt busslinjenät på gång. Det räknar nämnden med ska spara 2,5 miljoner kronor från augusti nästa år när det tas i bruk och till årets slut. Det ska ske genom indragna linjer och ett ökat resande men kommer inte att synas fullt ut i budgeten förrän året därpå.
- Vi tror att det kommer att ge resultat, men det är ju inte förrän 2005, säger Curt Nygren.
Hur det nya bussnätet, med stomlinjer som ska gå ofta och lokallinjer som ska gå mer sällan, ska se ut blir klart efter nyår.

Anna Bagge