Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig underhållning

/

Årets bästa match, strålande lördagsunderhållning - och de tusentalet som stannade hemma istället för att fylla Läkerol Arena får skylla sig själv. Det var en match som innehöll i stort sett allt som man kan begära.

Annons

Till hemmapublikens stora glädje blev det även Brynäs som avgick med alla tre poängen, 2-1 till slut. Lagkapten Andreas Dackell blev matchvinnare i mitten av slutperioden.
Detta efter en stålande prestation och läckert avslut (rena hockeygodiset) av Dacke med sitt sjätte mål för säsongen. Men i än högre grad ska förspelet som Jonathan Granström svarade för hyllas.
Det var matchens individuella glansnummer, där Morasonen "Granis" vände och lurade bort en Timråback vid sargen en bit in i zonen - innan han frispelade helt frie Dackell som i sin tur elegant drog bort målvakten Johan Backlund och tryckte in segerpucken i nättaket.

dit 7.076 sökt sig denna lördagseftermiddag - en något svag siffra med tanke på att det faktiskt fanns 22 bussar utanför på parkeringen, höll bildligt talat på att lyfta från sina grundvalar.
Det handlade om en strålande och tempofylld match med härlig intensitet, målchanser åt båda hållen stup i ett och en kamp som var smått fascinerande att följa från läktarplats. Med stor dramatik och spänning in i de allra sista slutsekunderna.
Den kunde ha slutat hur som helst, nu hade Brynäs marginalerna och turen på sin sida, inte minst i slutsekunderna när först tjecken Tenkrat och sedan finländaren Lehtonen hade två jättelägen men där skotten smet tätt förbi mål-Markans stolpar.

än hålla med Timråtränaren Challe Berglund som efteråt på presskonferensen konstaterade: "en sådan här helt underbar fight ska inte behöva ha nån förlorare..."
Brynäscoachen Niklas Czarnecki instämde men han var givetvis jätteglad över att hans mannar drog längsta strået och kammade hem tre oerhört viktiga pinnar.
Det var två lag som bjöd upp till underhållningen, där fanns massor av energi, härlig intensitet hela tiden och bägge lagen ville till varje pris vinna och ta tre poäng.
Det var årets bästa match i LA. Och det var underhållning på absolut toppnivå och det var underbart att se med den frenesi, framåtanda och vilja som brynäsarna (men även Timråiterna, ska villigt sägas) gick till verket.
Samtliga aktörer på isen gjorde allt för att publiken skulle få sitt lystmäte stillat och stämningen blev också därefter på läktarna runt om i arenan.: Lika underbar den som det spelarna på isen presterade.

det spelas dålig hockey i årets elitserie kan kort och gott avfärdas efter den här minnesvärda matchen.
Synd bara att Gävlepubliken inte förstår att uppskatta sitt lag och kommer, fyller Läkerolen och hyllar sitt lag, som det är värt efter en sån här match.
Mycket rosor från min sida över spelet - men jag tycker bestämt att det är på sin plats att fullt ut ge högt betyg och mycket beröm när så är befogat.
Den här matchen kommer länge att etsa sig fast på min näthinna. Garanterat.
En fin julklapp i förtid.
Och det är precis som TIK-Challe också sa efteråt: "Jag sa direkt i omklädningsrummet till mina grabbar att dom gjort en underbar match och kan vi bara fortsätta i samma stil är det ingen fara att vi inte lyfter uppåt i tabellen. Det är långt kvar till facit ska göras efter 55 matcher..."

Charles Berglund ge beröm - till domaren Christer Lärking när han av pressintervjuvaren Kjell Damberg ombads att nämna några namn som gjort extra bra ifrån sig.
- Jag tycker Lärking gjorde en helgjuten insats, han var lika stor och duktig på isen som samtliga mina spelare och även förstås segerkillarna i Brynäs.
Czarnecki nickade med bifall som svar över till Challe vid intervjuvbordet.
Det är även länge sedan det var så himla svårt att plocka fram några individuellt skickliga brynäsare.
Rätteligen skulle jag behöva räkna upp hela laget från den helt suveräne och på nytt fantastiske mål-Markström till siste ytterforwarden i fjärdelinan.
Det var en stor lagtriumf som signerades.
Ingen nämnd och ingen glömd - men om jag ska göra ett försök så måste jag ändå plussa lite extra för kvartetten Daniel Widing (bästa matchen på länge med speed på rören i alla lägen), Stephen Dixon, Jonathan Granström och Mads Hansen.

ett helt otroligt slit och jobbande över hela isytan och bidrog i hög grad till trepoängaren.
Måste också lägga till ett namn till: nye kanadicken Kyle Wanvig har gett laget ökad energi, kraft och tyngd. I sin fjärde match visade han med eftertryck vad han kan och duger till.  Stark som en oxe är han också!
Brynäsarnas segerrecept var tydligt och gick kort och gott ut på att spela så enkelt som möjligt, ner med puckarna i anfallszon, trycka på, på kanadensiskt manér, jobba och åter jobba - och få fast timråiterna i egen zon framför sin målman Backlund.
Det lyckades i stort sett hundraprocentigt, i synnerhet då av nya checkingtrion Dixon, Widing och Wanvig. En mycket intressant nyskapt konstellation.


anmärkas på, så blir det att power playspelet fortsättningsvis inte stämde särdeles bra och att en straff missades av Molin,  när  raketkulan Widing var helt ren och fälldes bakifrån.
Men gudarna ska veta hur svårt det är att göra mål på ett straffslag i hockey. Målvaktssuveränen Backlund läste Molin, väntade ut honom och fick ut ena benskyddet fem minuter in på slutronden vid ställningen 1-1.
Så ingen skugga skall falla över veteran-Molla.

Mer läsning

Annons