Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härligt att bo i Forsbacka...

Vad härligt det är att bo i Forsbacka. Ett lagom stort samhälle, men närhet till allt. Fin natur, badplats och bra förbindelser mot Valbo och Gävle.

Eller vänta, vad är det jag säger? Detta var ju innan den 14 juni och busslistan ändrades.

Förut kunde vi i Forsbacka åka med 1-an till Valbo/Gävle som avgick en gång i timmen, och det tog oss 35 minuter att ta oss in till Gävle. Men nu, för att minska förseningar och så vidare, så har bussarna gjorts om så att vi inte längre kan åka direktbuss till Gävle, utan måste ta 91-an till Valbo för att sedan byta med 1-an till Gävle.

Detta fick vi veta att det skulle fungera så fint så, och att det inte skulle bli några problem.

Det har bara gått två dagar och dessa problem har redan dykt upp:

1. När man åker från Gävle till Forsbacka måste man vänta 15 minuter i Valbo för att byta från 1-an till 91-an. Det betyder att man måste stå 15 minuter varenda gång, dag som natt och i sol som i spöregn.

2. När man åker mot Valbo/Gävle hållet med 91-an så är den alltid ett par minuter sen. Den ska komma in till Valbo tio i varje timme, och då ska man kunna hoppa på 1-an som också avgår tio i.

Tror ni detta fungerar? Nej, självklart så är 91-an sen och 1-an har hunnit åka redan. Det betyder att man får stå i Valbo igen och vänta i 20–30 minuter beroende på om det är vardag eller inte.

Så jag tar tillbaka det jag skrev i första meningen. Bor du i Forsbacka får du tydligen skylla dig själv. Nya busstabellerna är för att förhindra förseningar, för Valbo och Bomhus borna. Bor du i Forsbacka så räknas du inte in i Gävles stadstrafik längre, utan får ta kortaste strået.

Kan nån på X-trafik förklara för mig som åker med bussarna nästan varje dag hur sjuttsingen detta är en förbättring?

18-årig Forsbackabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare