Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårt jobb gav Valboseger

Det såg tidigt ut att bli en jämn batalj när Valbo besegrade Brynäs med 4–2 på Åbyvallen.

Båda lagen skapade flera målchanser i början av matchen men det var Brynäs som tog ledningen tack vare Adelina Murseli.

Valbo ryckte upp sig och kvitterade bara ett fåtal minuter senare till 1–1. Lagens backlinjer fick slita hårt för att stoppa motståndarens anfall. Innan första halvlek var över fick Valbos bäste målskytt Elin Åselund bollen och sköt in 2–1 till hemmalaget.

Brynäs inledde andra halvlek starkt och kvitterad, men trots att bortalaget försökte få till ett ledningsmål lyckades Valbo till slut vända på matchbilden. Med pigga ben och hårt jobb pressade Valbo tillbaka Brynäs. När domaren blåste av matchen var resultatet 4–2 till Valbo.

Valbos tränare Urban Ivarsson var nöjd med matchen.

– I dag är vi tillbaka i vår rätta form. Brynäs gjorde det svårt för oss inledningsvis av matchen. Jag är jätteglad för tre poäng.

Valbobacken Malin Johansson instämmer.

– Stabil match rakt igenom från vår sida och det kändes bra i backlinjen. Vi var positiva hela laget, en bra känsla från start!

Gällande Johanssons egen insats var hon nöjd.

– För egen del kändes det bra, jag fick bra hjälp från hela laget. Vi stod upp för varandra idag.