Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårt jobb väntar för Robyn

Annons

I morgon gör hon en sista spelning på Way Out West–festivalen. Sen låser Robyn in sig i studion för att skriva på sin femte skiva.

– Jag måste göra något nytt nu, säger Sveriges egen popdrottning.

Efter två och ett halvt år på resande fot har Robyn äntligen haft långledigt. Nu är hon peppad på att sätta tänderna i nytt material.

Lanseringsarbetet i USA har inneburit att den Stockholmsfödda sångerskan fått bygga sina spelningar på en fyra år gamma skiva, med låtar som varit hits i hemlandet länge.

Först nu har hon tid att börja skriva på en uppföljare.

– Konstigt nog har jag inte tröttnat, jag tycker verkligen att den förra plattan håller fortfarande. Men till slut måste man ju göra en ny skiva i alla fall. Det är bara att dra sig undan och sköta sitt jobb, säger hon och skrattar.

För att kunna koncentrera sig till fullo väljer hon att bara göra en konsert i år.

Efter spelningen på Way Out West i Göteborg sätter hon sig åter med parhästen Klas Åhlund,

Då ska de knäcka nöten till nästa års platta.

Enligt Robyn är det för tidigt att uttala sig om den, hon vet ännu inte vad det kommer att bli.

Men inspirationen går det ingen nöd på ännu iallafall.

– Jag skriver om saker som jag upplever i mitt liv. Jag är en 30–årig kvinna i Sverige.

– Egentligen är nog ämnena desamma som när jag var 16: kärlek, dans, frihet och självständighet. Jag tror att vi alla går och tänker på ungefär samma saker.

De senaste åren har varit minst sagt händelserika för Robyn. Hon har haft en Englandsetta med Kleerupsingeln ”With every heartbeat”, varit förband åt Madonna, samt samarbetat med andra internationella artister som Snoop Dogg, Basement Jaxx och Röyksopp.

Men enligt sångerskan själv är ryktet om hennes framgångar utomlands överdrivet.

– Jag tror att folk här hemma blir väldigt stolta. De vill liksom blåsa upp de där grejerna. Men i USA har jag nästan inte sålt några skivor alls, utan mest byggt upp en fanbase.

Så du känner dig inte som den stjärna kritikerna talar om?

– Men jag har alltid varit en stjärna! Redan innan jag började göra skivor, utbrister Robyn.

– Jag känner inte att jag behöver bekräftelsen. Jag gör musik för att jag tycker det är roligt, sen får folk beskriva mig hur de vill.