Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hatim Abu Rweileh: Därför lämnar jag politiken och Moderaterna

Jag väljer att lämna lokalpolitiken och Nya Moderaterna i Sandviken och avsäger mig alla mina uppdrag och åtaganden för partiet.

Jag vill tacka för en lärorik tid med mycket spännande samtal och debatter med många fina möten. Jag gav mig in i politiken av en enda anledning. Den anledningen var min glöd för ett förändringsarbete för mina medmänniskor. Jag bestämde mig för att styra min glöd och engagemang för att bidra till ett bättre samhälle.

Jag lovade även mig själv att den dagen dessa förutsättningar inte finns eller att inte motivationen finns för att vara en del i att bidra till ett bättre samhälle genom partipolitik så ska jag sluta, och den tiden har nu kommit.

Att vara politiker innebär mycket med många uppoffringar som kanske inte blir tydliga i den vardag som många människor upplever. Som politiker utsätts man för hat, hot, positioneringar, maktspel och dueller som får en att alltid fråga sig själv om det är värt det.

Det är ständiga överväganden emot om tiden man väljer att lägga ner är värt till förhållandet till vad det genererar tillbaka. När upplevelsen är positiv dvs man får ut en tillfredsställande del utifrån politiken då är det värt det! Men när känslan över tid resulterar i att det inte är värt det så bör man ta sitt ansvar och fråga sig om hur och på vilket sätt man bidrar till ett bättre samhälle genom partipolitik.

Den kan komma att förändras över tid och man vet inte vad som händer i framtiden. Jag har landat i ett beslut att lämna politiken för Moderaterna för att jag inte längre kan stå för de viljeriktningar som Moderaterna i Sandviken går emot.

Jag kommer att vara politiskt aktiv och engagerad i de forum som jag finner är givande och det finner jag i nuläget inte i Moderaterna och därför lämnar jag partiet och lägger engagemanget i andra former.

Men jag vill även önska mina gamla partikollegor all lycka. Jag har ett personligt och stort ansvar att ta ställning utifrån att jag varit en ledande och framträdande politiker i partiet där jag varit väldigt aktiv och drivit de ”mjuka” frågorna som jag brunnit mest för.

Jag är glad att jag lyckades profilera dessa mjuka värden i den politiska arenan och företrätt medborgarna och varit en politisk ambassadör för utsatta barn och familjer i Sandviken.

Hatim Abu Rweileh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare