Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haveri för anrika Skeppet

Det blev en ny konkurs för anrika restaurang Skeppet. Tre år efter CH-branden kastar ägarna Peter och Karin Henriksson in handduken, och det är inte troligt att restaurangen någonsin öppnar igen. – För oss som Gävlebor känns det som en tragedi, säger Peter Henriksson.

I förra veckan lämnade paret Henriksson in konkursansökan för restaurangbolaget, tre år efter branden som förstörde stora delar av hotellet.

Restaurangen klarade sig relativt bra undan branden, men köket, som låg en och en halv trappa upp, förstördes helt. När saneringsarbetet kom igång var ägarnas inställning klar.

Restaurangen skulle öppna igen, men med ett helt nytt kök i anslutning till restaurangen. Men planerna kolliderade med det stora lägenhetsprojekt som drogs igång bredvid CH.

– Fastighetsägaren var inte villig att bygga ett nytt kök. Det beklagar vi verkligen, säger Peter Henriksson.

Restaurangbolaget drabbades dessutom av ytterligare ett bakslag efter branden. Rörelsen var försäkrad i ett bolag som var specialiserat på restauranger, men paret Henriksson hamnade snabbt i tvist med bolaget, en tvist som fortfarande inte är löst.

– Det känns som att de har använt utnötningstaktik. Vi har inte fått ut en enda krona i stilleståndsersättning, säger Peter Henriksson.

Under tiden har både Karin och Peter Henriksson skaffat sig andra jobb och till slut var konkurs det anda alternativet för det sargade restaurangbolaget.

Det var en dröm som gick i uppfyllelse när de kunde ta över den klassiska restaurangen för fem år sedan, efter en konkurs för de tidigare ägarna.

De lämnade sina tidigare jobb för att satsa i en ny bransch.

– Vi valde Skeppet och det var det enda vi kunde tänka oss.

Nu är bolaget försatt i konkurs och framtiden för restaurangen högst osäker.

– Vårt lilla bolag har drabbats hårdast av alla, och jag har ingen aning om vad som kommer att hända med restaurangen. Med säkerhet kommer det inte att återuppstå i den form som vi drev den, säger Peter Henriksson.