Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedesunda hyllade idolerna

/
  • Hedesundabor i alla åldrar hade kommit till torget för att hylla Alice Svensson och höra henne sjunga.

– Det känns jättebra, säger Alice Svensson efter att ha sjungit Heaven’s on fire hemma på torget.
I går applåderade Hedesundaborna sina unga talanger.

Annons

Hedesundabor i alla åldrar hade samlats på torget på lördagseftermiddagen. På scenen visade Linnea och Maja Friman, Ida Sundin, Agnes Larspers och Josephine Eriksson att det finns fler än Lilla melodifestivalens Nils Axelsson och Idoltvåan Alice Persson som kan sjunga i byn.

Det bjöds på godis, krängdes lotter och i fikatältet sålde ett gäng skidtjejer kaffe, kakor och korv. De hade kommit för att hylla Alice och Anton även om de inte skulle hjälpa till.

– Det är jätteroligt att det har gått så bra, säger Lina Åslund.

Det blir kallt att stå ute ett par timmar även om temperaturen bara ligger runt nollan och varm korv är det som de flesta vill köpa.

– Och glögg, tillägger Johanna Olsson.

Det är fler som blir firade av sina grannar och kompisar. Nils Axelsson, som gick till Lilla melodifestivalfinal med sin egen låt, När kommer min dag, fick förutom att sjunga den också ta emot blommor och presenter för sina insatser. Fritidsgården Helges sångcoach Johan Jämtberg fick också tack för sitt engagemang.

Anton Persson spelade med Brynäs mot Skellefteå och visade upp sin silvermedalj från juniorhockey-VM i Ottowa via video medan pappa Mats fick ta emot blommor och presenter från idrottsföreningen, företagarföreningen, Gästriklands hockeyförbund och kommunen.

Alice Svensson däremot fick lämna Läkerolen vid nedsläpp efter att ha sjungit nationalsången och bege sig hem till Hedesunda. Från scenen berättade hon att hon är på turné med ettan och trean i Idol fram till februari och efter det vet hon inte vad som väntar. Också hon fick blommor och presenter. Morfar Torsten Ottosson kom upp på scenen, gav henne en kram och sa att hon var drottningen den där fredagen i Globen.

– Nu går det upp till stjärnorna.

Sedan var det dags att sjunga för familj, vänner och bekanta för första gången sedan finalen.

Hon tycker att det var kul att få göra det på hemmaplan.

– Jag får ge något tillbaka för det stöd jag fått.

Hon blir hemma till på måndag, då turnén fortsätter.

Nedanför scenen trängdes ett gäng unga autografjägare. En av dem var Jonatan Sundin, sex år. Han har tittat på Alice varje fredag på tv och på finalen var han i Globen.

– Jag har fått sju kramar, konstaterade han nöjt efter att återigen ha träffat Alice Svensson.

Mer läsning

Annons