Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedin i regeringens IT-grupp

SANDVIKEN
Stefan Hedin har blivit utvald att sitta med i infrastrukturminster Ulrica Messings IT-strategigrupp.

Sandvikens kommunalråd ska tillsammans med resten av gruppen vara rådgivande till regeringen i IT-politiska frågor.
-Men exakt vad vi ska jobba med vet jag inte än, säger Stefan Hedin.

Bildades i går
Gruppen bildades i går, och ska ledas av IT-entreprenören Christer Sturmark.
Stefan Hedin tror att han handplockats till gruppen på grund av sitt engagemang i Reg Net, Norrsken, IT i skolan och alla andra projekt på hemmaplan. Något som bekräftas av Ulrica Messing.
-Han är det kommunalråd i landet som först drev frågan om ett stadsnät. Det var redan 1994. Och det gemensamma nätet i Gävleborg, Reg Net. Även där var vi först i landet. Så Stefan har väldigt tunga meriter, säger hon.
Gruppen ska lägga fram en IT-politisk handlingsplan för regeringen redan i oktober. Ulrica Messing förklarar att de ska se till att Sverige ligger i framkant när det gäller IT-utveckling. Även om fyra-sex år.
Stefan Hedin har ännu inte hunnit sätta sig in i vad som förväntas av honom. Mer än att gruppen ska träffa Messing en gång i månaden och däremellan arbeta "på egen hand".
Har du tid med det här vid sidan av jobbet som kommunalråd?
-Allt är ju relativt. Det här är ju extremt viktiga frågor som jag brinner för, och jag ska försöka lägga den tid jag kan. Men det blir ju inga heldagar med den här gruppen, utan mycket kvällsmöten. Sen har vi ju allihop möjlighet till videokonferenser och så, säger Stefan Hedin.
Har du själv någon idé som du ska lyfta fram i sammanhanget?
-Jadå. Men det har jag tänkt börja med att ventilera i gruppen, säger Stefan Hedin.
I strategigruppens sekretariat anställs ytterligare en person med rötterna i Sandviken. Maria Häll, som varit IT-ansvarig på Sandvikens kommun och senare även var politiskt sakkunnig åt Ulrica Messing.

MAGNUS LUNDQUIST