Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgens hetaste helgtips för dig som ska ut och roa dig i Gästrikland

Här kommer tips på helgens roligaste evenemang i Gästrikland vecka 29 - där folkfestgaranterade händelser avlöser varandra.

Annons

Frans och Dolly Style på Jerntorget

Kan det här bli annat än succé? Skulle inte tro det. Melodifestivalen-vinnaren Frans Jeppsson Wall tillsammans med Dolly Style - som också gick vidare från deltävlingen i Gävle i februari. På ett för tillfället inhägnat område på Jerntorget i Sandviken. Många barn bland besökarna är en inte alltför vild gissning.

Vad: Pop - tillbakalutad respektive bubbelgummig

Var: Jerntorget, Sandviken

När: Dörrar öppnas 15.00. Dolly Style på scen 17.00 Frans, 18.00.

Evergrey gästar Gefle Hårdrocksklubb

Göteborgsbandet Evergrey har sedan 1996 trollbundit hårdrockspubliken med sin känslosamma och progressiva metal. Under dessa 20 år har de hunnit släppa hela nio studioalbum varav det senaste ”Hymns For The Broken” släpptes 2014. Nu spelar de in en ny giv som kommer senast i vinter.

Vad: Progressiv metal

Var: Gefle Hårdrocksklubb, Dirty Harry Rockbar, Gävle.

När: Fredag, 21.00.

Rock-karaoke på Racken

Det finns verkligen ingen information på facebookeventet, men "Rock-karaoke" talar ju sitt tydliga språk. Som Bilagan, fast bara rock och rockers. Det här lär ju bli kul.

Vad: Rock-karaoke

Var: Rack n Roll, Gävle

När: Fredag, 22-02.

Dr Alban på Hits For You

Hits For You har en satsning på 90-talsnostalgi under sommaren. Denna fredag kommer en av Sveriges största succér inom eurodance eller eurodisco som det också kallas: Alban Nwapa - Dr. Alban! Tandläkaren med hits som "Look Who's Talking Now", "No Coke", "Hello Africa", "Sing Hallelujah" och "This Time I'm Free" (den bästa om du frågar undertecknad). Och nästa vecka spelar Dr. Alban på festivalen Vi som älskar 90-talet i Malmö tillsammans med bland andra Cappella och 2 Unlimited (årets nöjeshändelse alltså).

Vad: Eurodance

Var: Hits For You

När: Fredag, 22-02.

Doug Seegers igen

Vi nämnde herr Doug Seegers förra veckan och ni kan nog hans story med Jills Veranda och allt det där vid det här laget. Nu kommer han till Högbo Bruk med sin nya platta redo att inkorporeras i hans live-set.

Vad: Country

Var: Högbo Bruk, Sandviken

När: Lördag, insläpp 18.00.

Valbobon Berving i lokala körkan

Valbo-bon och artisten Linda Berving är aktuell med det nya albumet "By Design" inom kort på skivbolaget DO Music Records. Musiken består av en blandning mellan jazz och pop med influenser från Ella Fitzgerald till Adele och Sia.Skivan "Palladium" släpptes 2014 och i samband med den framfördes en egenskriven releaseshow som sattes upp på Gävle teater, båda med lysande recensioner.

Vad: Jazz/pop

Var: Valbo Kyrka, Valbo.

När: Lördag, 18.00.

Backyard Babies och Mustasch i Furuvik

Slayer har spelat på Gröna Lund, At The Gates på Liseberg. Furuviksparken håller sig med lite snällare hårdrock i form av Whitesnake senare i månaden och denna lördag med Backyard Babies och Mustasch.

Vad: Hårdrock

Var: Furuviksparken, Furuvik

När: Lördag, 20.00.

President Ewert Ljusberg till Årsunda

Ewert Ljusberg är gud i Jämtland - eller i alla fall president, välkänd för sitt årliga tal till sina undersåtar. Eller medsåtar kanske man ska säga. Nu kommer han till Årsunda med följande beskrivning: "Den siste av de stora berättarna och vistolkarna som vet hur man trollbinder och fängslar en publik. Låt dig hänföras av hans stora förmåga att fylla en scen och röra vid publikens hjärtan. Själv kallar han sig visbrytare och dunderhållare".

Vad: Visa

Var: Strandrestaurangen, Årsunda.

När: Lördag, 20.00.

Allsång med svenska storheter i Tierp

Tierp hör officiellt inte till GD:s bevakningsområde, men med den här lineupen går vi på principen "om detta må ni berätta". Allsångskvällen innehåller: Christer Sjögren, Sonja Aldén, Panetoz, Ida Wiklund, Rongedahl, Robin Bengtsson (Mello 2016) och Shirley Clamp.

Vad: Allsång

Var: Tierp Arena, Tierp

När: Söndag, 18.00.

Annons