Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helstekt fläskytterfilé med chipspotatis

Annons

Till 4 personer
700 g mörad fläskytterfilé
några kvistar färsk rosmarin
salt och peppar, smör och rapsolja
Till såsen:
2 dl grädde, 3 dl vatten
maizena,
1 1/2 msk kalvfond
salt och peppar
Till potatisen:
12 vinterpotatisar,
1 liter friteringsolja, grillkrydda
Att äta till:
2 stora tomater, paprikapulver
1 msk riven pepparrot
1. Putsa och gnid in köttet med stött rosmarin, salt och peppar. Bryn köttet runt om i panna och efterstek cirka 15-20 minuter i 175 graders ugn. Låt köttet vila några minuter innan det skivas upp.
2. Sky från köttet blandas med vatten och grädde och kokas upp, red med maizena, tillsätt fond och sjud i 5 minuter. Salta och peppra.
3. Skiva potatisen i 3-4 mm tjocka skivor som friteras gyllenbruna i 170-gradig olja. Låt potatisen rinna av på hushållspapper. Krydda.
4. Grilla tomater toppade med pepparrot och paprikapulver i ugnen.