Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helstekt kalkonfilé med svampsås

Annons

För 4 personer
600-700 g kalkonfilé
2 msk olivolja
1 msk soja
svartpeppar
smör och olivolja till stekning
salt
Till såsen:
250 g champinjoner, 1/2 purjolök,
2 dl grädde, 2 dl vatten, 1 msk konc. kycklingfond, 1 msk hackad timjan
1 msk smör, maizena till redning, salt och vitpeppar
Att äta till:
pasta
Blanda en marinad av olivolja, soja och svartpeppar. Rulla kalkonköttet i blandningen och bryn därefter köttet runt om i lika delar smör och olivolja. Sänk värmen och efterstek köttet under lock cirka tio-tolv minuter. Vänd köttet då och då och skya det med vätskan i pannan. Salta lätt när köttet är färdigstekt. Låt köttet dra tio minuter innan det skivas.
Skiva svampen och strimla purjolöken. Fräs lök och svamp med smör i en vid kastrull. Tillsätt grädde, vatten, fond och hackad timjan. Koka upp, red med maizena löst i vatten och sjud såsen fem minuter.