Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helstekt kalkonfilé med svampsås

Annons

För 4 personer
600-700 g kalkonfilé
2 msk olivolja
1 msk soja
svartpeppar
smör och olivolja till stekning
salt
Till såsen:
250 g champinjoner, 1/2 purjolök,
2 dl grädde, 2 dl vatten, 1 msk konc. kycklingfond, 1 msk hackad timjan
1 msk smör, maizena till redning, salt och vitpeppar
Att äta till:
pasta
Blanda en marinad av olivolja, soja och svartpeppar. Rulla kalkonköttet i blandningen och bryn därefter köttet runt om i lika delar smör och olivolja. Sänk värmen och efterstek köttet under lock cirka tio-tolv minuter. Vänd köttet då och då och skya det med vätskan i pannan. Salta lätt när köttet är färdigstekt. Låt köttet dra tio minuter innan det skivas.
Skiva svampen och strimla purjolöken. Fräs lök och svamp med smör i en vid kastrull. Tillsätt grädde, vatten, fond och hackad timjan. Koka upp, red med maizena löst i vatten och sjud såsen fem minuter.