Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helstekt kalvrygg med ragu

Annons


600 g putsad kalvrygg eller biffrad
1 msk olivolja
salt och vitpeppar
Till grönsaksragun:
8-10 små färska lökar
1 zucchini
1 grön paprika
1 röd paprika
10 champinjoner
3 dl tomatsås
olivolja
salt och peppar
1 kruka salvia
Att äta till:
lättkokt blomkål
svarta oliver
cocktailkapris
körbärstomater

Gör så här:
1. Putsa köttet och gnid in det med olivolja, salt och grovmald vitpeppar. Bryn köttet runt om i stekpanna och efterstek till knappt 60 graders kärntemperatur i 175 graders ugn.
2. Skär grönsakerna i bitar som bryns i olivolja. Salta och peppra. När de fått färg tillsätts tomatsåsen. Krydda med färsk salvia.
3. Låt köttet vila i folie innan det skivas upp. Fördela grönsaksragun på tallrikarna och toppa med kött och örter.