Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helstekt kalvrygg med ragu


600 g putsad kalvrygg eller biffrad
1 msk olivolja
salt och vitpeppar
Till grönsaksragun:
8-10 små färska lökar
1 zucchini
1 grön paprika
1 röd paprika
10 champinjoner
3 dl tomatsås
olivolja
salt och peppar
1 kruka salvia
Att äta till:
lättkokt blomkål
svarta oliver
cocktailkapris
körbärstomater

Gör så här:
1. Putsa köttet och gnid in det med olivolja, salt och grovmald vitpeppar. Bryn köttet runt om i stekpanna och efterstek till knappt 60 graders kärntemperatur i 175 graders ugn.
2. Skär grönsakerna i bitar som bryns i olivolja. Salta och peppra. När de fått färg tillsätts tomatsåsen. Krydda med färsk salvia.
3. Låt köttet vila i folie innan det skivas upp. Fördela grönsaksragun på tallrikarna och toppa med kött och örter.