Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hem med kaffe och godisbilar i bagaget

GD hade i veckan en lite ovanlig praktikant. Chris Hill, 17, som deltog i ett utbytesstudentprogram mellan Vasaskolan och hans skola, Imberhorne School i Crawley Down, England.

Han drömmer om att bli journalist och bad därför att få komma på arbetsplatsbesök under sin knappt två veckor långa vistelse i Gävle.

– Efter att ha känt atmosfären och sett hur folk jobbar är jag än mer övertygad om att det här är något jag verkligen vill göra, säger han.

Vad är dina intryck av tidningen och arbetet på redaktionen?

– Jag tycker det är speciellt att Gefle Dagblad och Arbetarbladet arbetar med så stor konkurrens och ändå samarbetar. Det måste vara helt unikt.

Och starkaste intrycket av Gävle?

– Gävle har vacker arkitektur. Jag ska försöka komma tillbaka någon gång med familjen, säger Chris Hill, som hade både Gevaliakaffe och Ahlgrens bilar i packningen när han reste hem i onsdags. Magnus Lundquist