Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemskickad från BB utan smärtlindring

Mona Hedström fick ett kejsarsnitt på grund av högrisksgraviditet. Två dagar efter ingreppet togs all smärtlindring utom Alvedon bort.

– Vi fick inte träffa en läkare trots att hon har för ont för att gå på toa, säger hennes make Andreas Hedström.

Andreas och Mona Hedström från Sandviken blev hemskickade från BB i Gävle efter tre dagar. Kejsarsnittet gjordes en torsdag och på lördagen togs smärtlindringen bort. Mona Hedström hade blivit inlagd en månad före snittet på grund av blödningar och smärtor.

– De hade bestämt att skicka hem oss på söndagen. Då ska man inte vara beroende av smärtlindring och därför plockades smärtstillande bort på lördagen, säger Andreas Hedström.

Men hans fru kunde redan då inte amma för att hon hade så ont. Hon grät när hon var tvungen att kliva upp redan på sjukhuset och det har blivit värre sedan dess.

– Som tur var har hon Citodon hemma sedan tidigare. De har ju inte skrivit ut någonting från sjukhuset. Med Alvedon hade det aldrig gått eftersom hon har så ont fortfarande.

Mona Hedström har för ont för att prata och skriver i stället.

”Redan efter två nätter planerade de mot vår vilja för hemgång, fast jag inte ens kunde gå. Jag får bara ondare och ondare. Jag kan inte ens gå på toa längre. Helt bedrövligt”, skriver hon.

Andreas Hedström säger:

– Man ska inte dra alla barnmorskor över en kam, men det vi var med om på BB är oprofessionellt. Ingen läkare tittade till kejsarsnittet innan vi åkte. De kollade inte ens att barnets och mammans ID-band stämde, säger han.

Paret åkte in till förlossningen igen, redan på måndagen. De ville träffa en läkare men blev hemskickade efter ett blodprov, för att se om det fanns infektion, hade tagits. Värdena var förhöjda, men inte mycket.

– Vi skulle höra av oss om det blev värre. Men det blir ju värre hela tiden, säger Andreas Hedström.

Kommentar från sjukhuset kommer under dagen.