Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemsnickrad kalender

Målarna börjar ta slut för Malin Berger som de senaste åren gett ut målarkalendern. I år får vi se nakna byggnadsarbetare, en fastkedjad låssmed och en man i klänning.

– Jag blev tvingad av mina jobbarkompisar att vara med, säger Jonas Sundell från KH Måleri, som på decemberbilden visar bringan i en tomteluva.

Men trots att han var motvillig från början erkänner han att han är nöjd med bilden.

– Jag kanske skulle kunna ställa upp igen. Vi får se hur det blir, säger han.

Malin Berger på Colorama har gjort en målarkalender i flera år. Hon gick media på gymnasiet och har fotograferat och designat verket själv. Idén fick hon från början av en kund som tyckte att det skulle vara kul att göra en målarvariant av bondekalendern. Men till årets modelljakt märkte hon att målarna i Gävle började ta slut så det fick bli en kalender med hantverkare.

– Jag känner de flesta, de brukar komma in och handla så det var ganska avspänt men pinsamt ibland. Det hände att jag blundade ibland när jag fotade, säger hon och skrattar.

Hon säger att kalendern brukar vara eftertraktad bland hantverkare.

– Många köper till släktingar och om någon av hantverkarna har varit hemma hos dem och gjort jobb tycker folk att det är kul att ha kalendern, säger hon.

Jonas Sundell tror att han och jobbarkompisarna är ett bra ansikte utåt för företaget. Och det är självklart sanktionerat hos företagsledningen.

– Chefen har själv varit med ett år, säger han.

Kalendern kan köpas hos Colorama, som i går invigde sina nya lokaler på Näringen. Den kostar 120 kronor.