Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemtjänsten – nu på internet

Nu ska alla som har hemtjänst i Sandvikens kommun få möjlighet att se vem som kommer på besök genom att titta på internet eller använda fjärrkontrollen till TV:n.

Annons

Den nya kund- och anhörigportalen testas just nu inom Storviks hemtjänst och äldreboende. Genom portalen ska kunder och anhöriga kunna se vem som kommer från hemtjänsten, vilken tid de kommer och vilket arbete som ska utföras. De kommer också att kunna gå in på portalen och se i efterhand vem som har varit där och vad de har gjort.

–  Detta projekt genomförs för att öka tryggheten i hemmet och för att både pensionärer och anhöriga skall få ta del av viktig information och känna sig delaktiga och ha större påverkansmöjligheter, säger Lena Carlsson, projektledare för Kluster-E på Sandvikens kommun i ett pressmeddelande.

Det kommer också gå att se fakturor, aktiviteter, kontaktpersoner och menyn för maten. Den som vill kan också avbeställa tjänster via portalen. Kund- och anhörigportalen kommer att vara tillgänglig både via internet och TV.