Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Berggren lovar ny musik

Broder Daniels sista spelning blir ett avsked, men samtidigt en start. Sångaren Henrik Berggren lovar nytt material på konserten i Göteborg.

Efter Henrik Berggrens soloturné 2006 spekulerades det i att bandet hade kastat in handduken. Själv menar sångaren att Broder Daniel aldrig upphört att existera, men att osäkerheten kring hur de skulle fortsätta gjorde det svårt för honom att spela in en ny skiva.

Nu, när Broder Daniel bestämt sig för att sätta punkt med en sista spelning, vill han börja spela nytt material.

– När det stod klart att det kanske inte skulle bli en BD-skiva blev det svårare att veta vad jag skulle göra av mina låtar, men att helt lägga ner den här sidan av mig går inte. Det är otänkbart för mig att inte skriva musik. Då får jag bli en helt annan person och det skulle kännas jävligt jobbigt, säger han.

En helt ny låt, ”Hold On To Your Dreams”, är inrepad och kommer att framföras på spelningen i Göteborg den 8 augusti. Han utesluter inte att gamla medlemmar från Broder Daniel är med när han småningom ska spela in ett nytt album, men han tror att det kommer att bli ett helt nytt liveband i framtiden.

När en ny skiva kan vara färdig vill han inte sia om, men det finns redan mycket nytt material skrivet. Henrik Berggren vill inte heller berätta något om den nya låt han lovar spela på Way Out West.

– Nej det vill jag inte göra. Det blir så prosaiskt.

Carl Cato/TT Spektra