Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Herrgårdslif söker ekonomiskt stöd

Lustspelet Herrgårdslif ska ha nypremiär i juni 2010. Totalt krävs nära 450 000 i sponsorbidrag och nu söks på nytt pengar från Sandvikens kommun.

Marknadsföringen för Herrgårdslif som ska spelas i Högbo under juni 2010 har redan börjat. Men kostnaderna för de 15 planerade föreställningarna är hög.

Totalt ligger budget på drygt 1,5 miljoner kronor. Runt en miljon kostar all rekvisita, regissör, skådespelare och andra medverkande. Avtalet med huvudrollsinnehavarna, makarna Elisabeth och Tomas Bolme, är klart. Till marknadsföring har avsatts 175 000. Sandvikens kommun har redan sagt nej till ansökan om medel två gånger, men Herrgårdslif har nu sökt igen. I ansökan anges som särskilt skäl rättvisekravet utifrån att teaterprojektet Maran beviljats 40 000 kronor. Samtidigt anför styrelsen att Herrgårdslif ger Sandvikens kommun och Sandvik och reklam genom en speciell turistresa, Stålresan. Om kommunen inte beviljar några pengar så tas turistturen bort från reklamen. Utan pengar finns ingen anledning att marknadsföra kommunen, anser styrelsen.

Lyckas inte Herrgårdslif få klart med sponsorbidrag i tillräcklig omfattning innan den 15 december så blir det inget spel nästa år.