Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Herrtrean: Hofors tog viktig poäng

Hofors hade verkligen stolpe in när en poäng bärgades mot Forssa, 1-1 i en match av ojämn kvalitet.
– Det kan vara en viktig poäng när serien summeras, säger Hofors tränare, Fredrik Lindholm.

Forssa startade med hög press och hade ett spelmässigt övertag första halvtimmen. Unge vänsterbacken, Carl Waara sattes under hård press och stod på fel sida när Forssa fick ett friläge som rullades utanför. Sedan räddade Calle Waara två fina frilägen med klassiska Hysén-brytningar där Calles fot fångade in bollen framför fötterna på Forssaforwards innan den skulle sättas i nät.

– Titta på Calle som stänger sin kant, säger Fredrik Lindholm nöjt.

När regnet öste ner så stoppade domaren matchen. Efter regnpausen så gjorde HAIF 1–0 genom Anton Löv som från nära håll stötte i ett inlägg. Det kom som en blixt från klar himmel och minuten senare så hade Hofors kunnat göra 2–0 via en fin upprullning, men bollen rullade utanför. Forssa kom av sig och spelet jämnade ut sig.

Efter hjärtmuskelinflammationen i vintras så valde Calle Waara att bryta matchen när symptom uppstod. Då fick Forssa tryck igen och via vänsterkanten vallades ett inlägg efter marken snyggt upp i taket till 1–1. Nu var Hofors verkligen illa ute, Forssa hade en boll i ribban ner på mållinjen och två frilägen från nära håll som brändes i slutet av matchen.

Resultatet stod sig med en hårsmån och jakten till nytt kontrakt går vidare.

ULF RABON