Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Herrtrean: Livsviktig seger för Hille

Bottenstriden mellan Hille IF och Sund IF var både blöt och jämn.
På ett regnigt Hille IP lyckades hemmalaget efter en svettig match besegra Sund med 3–2.

Det var Sund som skulle öppna starkast och hemmalaget Hille hade svårt att skapa något anfallspel. Efter mycket slarv i de fasta situationerna gjorde bortalaget Sund 0–1 efter dryga 25 minuter in i matchen. Då Hille väl kunde få till ett avslut mot mål studsande inte bollen som man ville. Två stolpskott och ett ribbskott såg ut att bli matchens facit.

Hille gav sig inte och bara tio minuter kvar av första halvlek fick hemmalaget äntligen sitt kvitteringsmål.

Sund fick tillbaka sin ledning snabbt in i andra halvlek och återigen fick Hille kämpa i regn och uppförsbacke. Spelet jämnade till sig och Hille började spela mer offensivt och till slut kom kvitteringen tack vare Nicholas Björklund.

Efter kvitteringen ökade Hille upp tempot för att jaga ledningsmålet. Vilket kom i slutet av matchen när Jacob Cedemar fick en fullträff rakt framför Sunds målvakt.

Hille fick med sig tre viktiga poäng för att hålla sig kvar i Division 3. Hilletränaren Björn Engelaar var minst sagt glad.

– Det kändes som sista chansen för oss att göra något för att få vara kvar i trean. Trots att vi åkte på skitmål i början och bollen inte studsade vår väg kunde vi vända på matchen. I dag var det hela laget som vann. Alla spelare gjorde ett kanonjobb. Engelaar fortsätter:

– Dessa tre poäng var livsviktiga för vår del. Nu får vi ge järnet varje match framöver för att hålla oss kvar.