Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Het debatt om ungas boende

SANDVIKEN
Billigare boende åt ungdomar i Sandviken blev en het fråga i kommunfullmäktige i går. Vänsterpartiet hävdar att många ungdomar flyttar till Gävle för att de får billigare boende där.

För att undvika utflyttning borde Sandvikenhus därför erbjuda rabatt till alla mellan 18 och 27, menar v.
En sådan rabatt har funnits, men tagits bort. Orsaken till att den fanns var att Sandvikenhus tyckte att det var bättre att få in lite pengar än inga alls genom att hyra ut tomma lägenheter billigt till ungdomar. Men nu ska de tomma lägenheterna rivas, så därför kan man inte fortsätta med det, förklarade Håkan Bengtsson, s, ordförande i Sandvikenhus.
Han hävdar att det ändå inte är någon som efterfrågar 18-27-kontrakt, utan att ungdomarna väljer lägenhet efter om det finns bredband och många tv-kanaler.
Något som fick centerpartiets oppositionsråd Carl-Ewert Ohlsson att efterlysa en enkätundersökning om det verkligen är så.
Kommunfullmäktige bestämde sig för att återremittera ärendet för vidare utredning.
Det betyder att Sandvikenhus får tillbaka motionen och ska titta på den en gång till.
MAGNUS LUNDQUIST