Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Het sommar för Laleh

I tisdags fyllde Laleh Pourkarim 32 år. Till sina fans skrev hon på hemsidan:
"Tack för alla fina födelsedagsgratulationer, så fint. Så tacksam över att min stund på jorden har fått förlängas med ett år till. Ni är bäst så bästa bästa kramen!"
På lördag kväll kliver hon ut på Furuviksparkens stora scen.

I tisdags fastslogs också officiellt att Laleh får en hel tv-timme för sig själv efter sitt framträdande i "Allsång på Skansen" tisdagen den 15 juli. Precis som Håkan Hellström och Tomas Ledin fått den äran de föregående åren.

– Så roligt, har längtat i smyg efter detta redan för två år sedan när programserien började, berättar hon.

Tanken är att hon ska köra sina sina hits, exempelvis känslosamma "Some Die Young" och "Alla vill till himmelen men ingen vill dö", och de låtar som hon gillar mest just nu

– "Allsång på Skansen" är ett viktigt program. Jag tycker om när olika generationer möts och sjunger tillsammans. Det finns inte så många sådana sammanhang, sade hon i en intervju i Aftonbladet häromdagen.

I nämnda tidning stod det i en recension efter hennes konsert på Hovet tidigare i år: "Ännu mer storslagen men samtidigt mer nedtonad än någonsin. En ekvation som inte ska gå ihop. Om man inte är Laleh förstås. Varje låt, varje ton blir en visuell föreställning. Laleh har helt enkelt aldrig varit bättre".

Respekt är nog rätta ordet. Till Hovet kom 7200 personer, blir det lika många i Furuvik på lördagskvällen?

–- Lalehs trollbindande och harmoniska musik kommer att bli fantastisk att lyssna till. Vi är övertygade om att hennes spelning blir en av säsongens höjdpunkter, uttryckte sig Erika Rydstrand, marknadschefen i Furuvik,när bokningen offentliggjordes.

Laleh slog igenom 2005 och var hösten 2011 med i TV4:s "Så mycket bättre" där hon fick många nya beundrare när hon gav nytt liv åt klassiska svenska låtskatter genom sina personliga tolkningar. Singeln "Some Die Young" släpptes 2012 och befäste Lalehs position som en av landets främsta artister. Hon var under samma år Skandinaviens mest streamade artist.

I oktober 2013 släppte Laleh sitt femte album "Colors". Hon är även med på den aktuella hyllningskivan till Ted Gärdestad där hon tolkar "Sol vind och vatten".

"Trots att Teds liv fick ett olyckligt och snabbt slut så är han en av de starkaste glädjeljusen i svensk musik historia, en legend verkligen, lyssna gärna på hans musik alla fjortisar som kanske inte känner till honom" skriver hon på sin hemsida.

Och nu är Laleh på startsträckan för sin sommarturné.