Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

High five för 52Billy

/

Annons

CC-puben är varm och full med människor, alla väntar på samma sak, att det lokala rockbandet 52Billy ska kliva upp på scenen. Spelningen är uppdelad i två akter, den första framförs akustiskt. Egna tolkningar av Beatles-låtar blandat med egna värmer upp publiken.

När den andra akten körs igång är det fullpackat framför scenen. Kvartetten kör igång med de egna låtarna, och runt om i lokalen ser man människor som sjunger med. Det 52Billy gör tilltalar de flesta, en allsidig men känslig rock, och det är genuint.

En bra mix på den inte alltför långa spellistan, det lugnare mot det mer energiska i mjuk kontrast och man kan inte undgå att stampa med i takterna.

Det är svårt att förklara helheten av riktigt bra livemusik som pulserar genom en stämningsfull lokal likt CC-pubens. Trots hårda toner från elgitarren och trummorna är musiken som sockervadd runt själen. På ett ungefär.

Det märks tydligt att 52Billy influeras av den äldre och klassiska rocken i stil med Beatles och Neil Young. Frågan är om de verkligen passar in just här i Gävle 2010. Efter att bara ha spelat tillsammans i nuvarande konstellationen i ett år har 52Billy hittat det rätta, men samtidigt är de något större på spåret. Vi har definitivt inte sett det sista av 52- Billy.

Annons