Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hille avslutade med förlust

Hille avslutade trean med en 3–0-förlust borta mot tabellfyran IFK Timrå.
Nu håller assisterande tränaren Jeancarlo Saavedra tummarna för att klubbens ekonomi tillåter spel i division 2.
– Vi förtjänar att spela där, säger Saavedra.

Redan efter 21 minuter hade IFK Timrå avgjort hemmamötet med seriesegraren.

När André Lindholm prickade in 3–0 var saken klar – och Hille kunde utan tvekan leva med förlusten.

– Vi var kvar i bussen under matchens första 25 minuter. Sedan ryckte vi upp oss och det var spel mot ett mål resten av matchen, men vi lyckades inte få hål på dom. Det är lite så det har varit hela säsongen, att vi missat många målchanser, säger Jeancarlo Saavedra och fortsätter:

– Men hade vi varit tvungna att ta poäng i den här matchen hade vi självklart haft en annan inställning från start. Då hade också matchbilden blivit annorlunda.

Hille IF arbetar just nu med att undersöka om föreningens organisation och ekonomi är tillräckligt stark för spel i division 2 nästa säsong. Det blir en stor fråga även framöver – i väntan på seriesammansättningen.

– Vi jobbar seriöst med det och många i klubben är delaktiga. Det kommer att bli ett antal möten under de närmaste två-tre veckorna, säger Hilles ordförande Gunnar Lindbom.

Jeancarlo Saavedra:

– Vi har trupp för spel i tvåan och vi förtjänar att spela där. Det är inte många gånger man får en sån här chans och jag hoppas att den inte går till spillo. I stort sett har vi svarat för en felfri säsong.

IFK TIMRÅ–HILLE 3–0 (3–0)

Målen: 1–0 (6) Nicklas Mattsson, 2–0 (7) Victor Selander, 3–0 (21) André Lindholm.

Domare: Sebastian Nilsson, Sundsvall.

Publik: 55.

Hilles tre stjärnor:

3: Viktor Lundberg, mf

2: Sam Badru, mf

1: Marcus Mattsson, mf/b