Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hille avslutade med storseger

Hille avslutade säsongen på ett bra sätt och besegrade nästjumbon Matfors med 6–1 borta.

Annons

Det var precis så ojämnt som resultatet visade. Hille slutar på en femte plats i en mycket jämn tabell och sett över hela säsongen så är man nöjda.

– Det måste vi vara även om det känns lite surt att vi inte gick lika bra på hösten som på våren. Fast samtidigt så gick det lite väl över förväntan då, säger tränare Emil Lindbom.

Med tre matcher kvar av serien så var Hille en kandidat till att vinna serien. Men två raka förluster gjorde att den möjligheten rann ut i sanden. Därför så ville man få till en bra avslutning när man besökte nästjumbon Matfors och det blev en rejäl urladdning. 2–1 i halvtid växte till hela 6–1 och enligt tränare Lindbom, hade det kunna bli mer.

– Vi skapade chanser från första början och det var aldrig något snack om saken. Det var bra för tjejerna att få den här urladdningen. Vi har väl inte gjort en dålig höst, men det är klart att de två sista förlusterna kostade oss mycket, menar Emil och fortsätter:

– Å andra sidan så hade vi innan säsongen satt upp ett mål på att efter de första nio matcherna så skulle vi ha 16 poäng. Nu hade vi 23, så det gick ju över förväntan på våren.

Varför höll det inte hela vägen då?

– Vi har ett ungt lag och sett över hela säsongen så tar det kanske ut sin rätt. Det har varit några lag som har haft lite mer rutinerat folk och speciellt här på slutet så har det väl märkts, avslutar Emil.

MATFORS–HILLE 1–6 (1–2)

Mål, Hille: Johanna Forsell 3, Ebba Normark 2 och Therese Svensson.

Domare: Andreas Wiklander, Söråker

Hilles tre stjärnor

3: Hanna Eriksson, mf

2: Jessica Utter, mv

1: Elize Utby, b