Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hille avslutade med storseger

Det var inget snack när Hille krossade Svartvik med hela 5–0 i den avslutande kvalmatchen till division 3 på lördagen. Därmed tog Hille den andraplats i kvaltabellen man så gärna ville ha.

– Vi gör en jättebra match och vi ville verkligen avsluta så här, nu har vi andraplatsen ifall något skulle hända uppåt, sa tränaren Emil Lindbom

Hille chockade Svartvik och tog ledningen redan efter 25 sekunder genom snabblöpande Daniel Skaräng som hade fått frånvarande Anders Sundbergs roll i den här matchen.

– Emil vet att jag är snabb och vill utmana så det var väl rätt, flinade Daniel.

Med en av många djupledare så var han först och kunde enkelt slå in 1–0. Hemmalaget hade sedan flera chanser i inledningen till 2–0, men det dröjde till slutet av första halvlek innan målet skulle komma. Skaräng fick fler bollar att löpa på och skapade många fina lägen med såväl egna avslut som inlägg och kunde med lite flyt gjort ett par mål till.

– Ja borde kanske satt nåt till, orken tröt lite på slutet så det var också därför jag gick av, sa Skaräng.

Gästerna spelade med 4-4-2–uppställning och man förväntade sig ett desperat och aggressivt Svartvik i andra men av det blev inget. Istället ökade Hille på till 3–0 tidigt och sedan var matchen stängd. Under en kort period i andra duttades det och tråcklades det en hel del med bollen från båda håll men sedan kunde Hille fortsätta mata på med bollar på forwards. Det skulle bli både 4–0 och 5–0 innan det var över men faktum var att Hille var så pass mycket bättre att ett par tre mål till inte hade varit orättvist på något sätt.

Nu slutade Hille på andra plats i kvalserien efter Rengsjö som spelar i division tre även nästa säsong och kanske förlorade men sin plats i till trean i den första omgången när man tappade en 2–0-ledning mot Ludvika. För Hille blir det åter fyran som gäller om inte något lag tackar nej till sin plats i division tre, som Falun gjorde förra säsongen.

– Oavsett vad som händer nu så är vi redo för det, menade tränaren Emil Lindbom.