Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hille dominerade – vann knappt

Nyblivna serieledaren Hille tog emot Avesta hemma på Hille IP på fredagen. Hemmalaget spelade ut Avesta på alla sätt – men vann trots det med endast 1–0.

Annons

– Jag tycker vi gör en väldigt bra match spelmässigt. Men spelet på den sista tredjedelen av plan är det som gör att det är jämnt in i det sista, analyserade Hilles tränare Carlos Santis.

Hille var närmast chockerande ineffektivt matchen igenom. Cirka 90 procent av den första halvleken spelades på Avestas planhalva med bollen vid Hilles fötter. Bland annat hade laget sex (!) hörnor i följd efter varandra vid ett tillfälle men gästerna kunde lätt rensa ut varje boll Hille fick in i straffområdet. Hur många hörnor Hille hade totalt kan anses närmast omöjligt att räkna.

Avesta hade ett starkt försvar och tvingade ut Hille mot kanterna. Där hände det inte så mycket förutom att bollen gick ut till ännu en Hillehörna.

När hemmalaget kom till avslut var skotten oftast långt över eller utanför och bollkallarna fick därför sällan sitta stilla bakom målet.

Hilles dominans fortsatte i den andra halvleken, men fortfarande var det ont om de riktigt vassa målchanserna. Det dröjde ända tills den 73:e minuten innan hemmalaget tog ledningen. Efter ett inlägg damp bollen ner vid Hilles målkung Omar Guidji som säkert sköt in bollen i mål. Guidji är nu i delad skytteligaledning med Hofors David Westlund på elva mål.

– Det kändes som att målet skulle komma till slut, med det spelövertag vi har, tyckte Santis

Efter målet flyttade Avesta för första gången i matchen upp bollen men kom aldrig riktigt nära och Hille vann därmed matchen med 1–0.

– Vi måste jobba på att förvalta vårt spelövertag till mål, avslutade Santis.

HILLE–AVESTA 1–0 (0–0)

Målen: 1–0 (73) Omar Guidji.

Varningar, Hille: Fredrik Ström (69), Björn Johansson (87).

Avesta: Tomas Traut (58), Zakarias Ström (83), Christian Gauffin Eriksson (88).

Publik: Cirka 200.

Domare: Rikard Aspegren, Ekerö.

Hilles tre stjärnor:

3: Omar Guidji, fw

2: Alexander Haglöf, b

1: Sam Badru, mf