Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hille gick ikapp – föll ändå

Det vill sig inte riktigt för Hille IF. Trots en urstark inhämtning av ett 0–3-underläge hemma på Hille IP mot Strand, förlorade man med 3–4.

Hille fick värsta möjliga start på matchen. Redan efter tre minuter tog Strand ledningen när hemmalaget slarvade. Efter elva minuter hade gästerna gjort både 2–0 och 3–0.

– Vi är inte på banan första tio–tolv minuterna, konstaterade Hilles tränare Björn Engelaar.

Men därefter började Hilles upphämtning. Laget arbetade sig in i matchen och skapade mängder med målchanser, de farligaste av dessa kom på fasta situationer. I den 20:e matchminuten reducerade Hilles bästa spelare, Rouholah ”Rolle” Mousavi, på en välplacerad frispark på den första stolpen.

Hille totalt dominerade den andra halvan av den första halvleken. Med tio minuter kvar av den första halvleken fick hemmalaget ett mål bortdömt på en högst tveksam offside. Men det spelade föga roll då Johan Andersson kunde nicka in 2–3 på en frispark tre minuter efter.

Den andra halvleken var betydligt mer jämn än slutet av den första, med målchanser för båda lagen. I den 71:a minuten fick Hille till slut kvittera. Theodor Olsson slog en perfekt djupledsboll till Robel Bereket som blev helt fri. Bereket hade inga som helst problem att slå in kvitteringen bakom Strands målvakt.

Men trots upphämtningen kunde inte Hille håva hem tre välbehövliga poäng. Med två minuter kvar av ordinarie matchtid avgjorde gästerna matchen då Hille inte lyckades rensa undan en hörna. Strand vann matchen med 3–4.

– Det är sällen vi får leda matcher, suckade Engelaar.

Nu väntar en månads långt sommaruppehåll för Hille, någonting som kanske behövs för att ladda om inför hösten och undvika att åka ur Herrtrean.