Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hille har inte gett upp hoppet

Hilles chanser att nå en kvalplats minskade drastiskt efter 2–2 borta mot Rengsjö.
Nu är det sju poäng upp till Hofors.

Annons

Hopplöst läge, sa den benlösa grodan, eller?

– Omöjligt är det ju inte eftersom vi möter dom i nästa match och vid seger där så kanske dom börjar darra lite. Men det är klart att det är ett tufft läge, medger lagets tränare Björn Engelaar.

Krysset mot Rengsjö var Hilles femte för säsongen och det är just där som skon klämmer. Man vinner helt enkelt för lite av dom matcher man mål och spelmässigt är med i och när man dessutom bjuder på mål, blir det inte enklare. Hemmalaget ledde med 1–0 i halvtid efter en grov målvaktstavla i Hille. Men man repade mod i andra halvleken och Linus Larsson samt Daniel Ahlstedt såg till att vända matchen.

– Vi gör en bra match rakt igenom och spelar fin fotboll och när vi vänder matchen känns det som att vi för en gångs skull har marginalerna med oss. Men åter igen så bjuder vi motståndarna på en chans och då blir vi straffade direkt, suckar Björn.

Med tio minuter kvar av matchen kom 2–2 när en Hilleback dribblade bort sig som siste man.

I matchens slutskede utvisades också lagkaptenen Victor Elfving. Nu väntar alltså ödesmatch mot ett formstarkt Hofors på fredag och det är bara seger som gäller.

– Så är det. Och så har det varit en längre tid för oss nu. Men vi får kämpa för varje millimeter på plan och vi har inte råd med sådana här poängtapp. Nu får vi ladda inför fredagen och vi har inte på något sätt gett upp det här, avslutar Björn.