Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hille kämpade till sig poäng

Hille tog en viktig poäng efter 2–2 hemma mot Forssa.
Man fick med sig det oavgjorda resultatet trots en utvisning i den 73:e minuten.

- Jag är väldigt glad att vi tog en poäng – speciellt efter utvisningen. Efter den får vi kämpa ännu mer och vi gör det riktigt bra, sa en slutkörd och nöjd Philip Ogebrant efter matchen.

I den första halvleken var det till en början Hille som höll i taktpinnen och 13 minuter in i matchen satte kapten Linus Larsson 1-0 för hemmalaget. So far so good.

Efter målet blev det något mer tillbakadraget spel från hemmalaget vilket bjöd in Forssa mer och det tog gästerna vara på i matchminut 27 då man kvitterade genom ett fint spel fram till målet. Det var därefter Forssa som var det spelförande laget och Hille gick på kontringar om tillfälle gavs. Alla i publiken trodde att resultatet skulle stå sig inför den andra halvleken – men Forssa hade tyvärr andra planer och forcerade in 2-1 precis innan halvtidsvilan och gav gästerna ett bättre utgångsläge inför andra halvlek.

Där fortsatte spelet identiskt med hur den första halvleken slutade. Forssa tryckte framåt och skapade en rad farliga målchanser. Men Hille kvitterade i den 53:e minuten genom ett nickmål av Kevin Persson. Det syntes på spelarna hur viktigt det målet var och det gav dem verkligen en extra tändning.

Efter det hårdnade det till. Hillespelaren Simon Röjsel blev hårdast straffad när han blev utvisad efter två gula kort i den 70:e och 73:e matchminuten. Efter detta var det bra försvarsarbete på varje position i Hille och man klarade bedriften att inte släppa in något mål med tio man på planen trots massivt tryck från Forssa.

Nu har Hille fyra matcher kvar på spelschemat varav Brynäs och Hofors är två av dessa.

– Två otroligt viktiga matcher att vinna. Det är viktigt för oss att plocka så många poäng som möjligt nu sista matcherna för att klara oss kvar, speciellt mot Hofors och Brynäs som ligger därnere med oss och kämpar, sa Philip Ogebrant.