Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hille pallade inte för trycket – förlorade

För att behålla serieledningen var Hille tvingat att vinna på Glysisvallen i Hudiksvall mot serietrean Hudik – eftersom tabelltvåan Stensätra samtidigt vann mot tabelljumbon Bollnäs.
Hille föll för trycket och förlorade matchen med 2-0.

– Det är ett riktigt getingbo där uppe i tabelltoppen nu, sa Hilles tränare Emil Lindbom efter matchen.

Att det var två topplag som möttes syntes på matchen, den var jämn och tuff. Både lagen hade tre, fyra bra målchanser men ställningen när den andra halvan började var fortfarande 0-0.

Med 45 minuter kvar tog Hille över matchen och Hudik kändes inte alls farligt under stora perioder. När det endast återstod tio minuter av matchen hade Hille ett ribbskott. Men i nästa spelsekvens var det istället Hudik som gjorde 1-0 genom Malin Jonsson. Gästerna försökte därefter kvittera men istället utökade Jonsson Hudiksvallslagets ledning till 2-0.

– Det var en bra match där vi anser att vi var värde minst en poäng, tyckte Lindbom.

I och med förlusten tappade Hille förstaplatsen i serien till Stensätra. Endast en poäng skiljer nu de tre topplagen åt.

– Det var en riktig kalldusch, men vi har fortfarande saken i egna händer. Så det är bara att knyta näven tills nästa helg, avslutade Lindbom.

TEAM HUDIK–HILLE 2-0 (0-0)

Målen: 1-0 (81) Malin Jonsson, 2-0 (90) Malin Jonsson.

Domare: Mats Eriksson, Stocka.

Hilles tre stjärnor

Elin Grängfors, b

Linnea Lindbom, mf

Klara Hellström, b