Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hille spelade ut hela registret hemma på Ip

Hille tog en övertygande seger i årets första match på naturgräs.
Laget har startat säsongen bra och är efter den tredje omgången fortfarande obesegrat.
Lördagens motståndare var IFK Sundsvall som Hille besegrade med 6–0.

– Vi har endast haft en träning på riktigt gräs innan den här matchen, berättade Hilles tränare Carlos Santis.

Hemmalaget tog kommandot direkt i matchen och skaffade sig ledningen redan efter tre minuter. Matchens bäste spelare Omar Guidji snodde bollen av en motståndare och spelade fram den till Tomas Gunnarsson som blev målskytt. Hille utökade sin ledning sex minuter senare till 2-0 på en hörnvariant. Efter denna intensiva matchinledning slog hemmalaget av på tempot något och resten av halvleken blev mållös. Det mesta Hille hade offensivt låg Guidji bakom.

– Vi startar matchen strålande, men vi fick så tidiga mål så vi slappnar av efter dem, konstaterade Santis.

I början av den andra halvleken tog ett mycket mer offensivt Sundsvall över matchen en aning. Men bortalaget var oförmöget att göra mål och istället kunde Hille återigen utöka sin ledning på straff (som Guidji låg bakom).  Det var Henrik Persson som satte straffen säkert i mål.

I den andra delen av den andra halvleken såg Sundsvall uppgivet ut och matchen rann iväg. Under den avslutande kvarten kunde Hille göra tre mål, varav ett av dem gjordes av Guidji. Hille var flera snäpp bättre än Sundsvall i stort sätt hela matchen och vann välförtjänt, trots ett flertal skadade spelare.

– Jag är nöjd, man kan inte vara något annat efter 6–0, avslutade Santis.

 

HILLE– IFK SUNDSVALL 6–0 (2–0)

Målen: 1-0 (3) Tomas Gunnarsson, 2-0 (9) Erik Wallner, 3-0 (67) Henrik Persson (straff), 4-0 (72) Erik Wallner, 5-0 (84) Omar Guidji, 6-0 (87) Henrik Persson.

Varningar Hille: Tomas Gunarsson (51). Varningar Sundsvall: Johan Matson (33), Dennis Brännlund (39), Oscar Ulin (66).

Domare: Marcus Jeppsson, Gävle.

Publik: 212

Hilles tre stjärnor.

3: Omar Guidji, fw

2: Erik Wallner, mf

1: Björn Johansson, b