Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hille tog viktig trepoängare

Hille IF tog en livsviktig seger hemma på Hille IP mot Avesta.
2-1 blev slutresultatet efter mål av nyförvärvet Linus Larsson och Erik Knapp.

Jumbon Hille har haft en blytung första halva av säsongen. Endast en seger hade laget skördat innan gårdagens vinst. Men med hjälp av de fyra nyförvärven i truppen, Daniel Ahlstedt, Nicholas Björklund, Petter Sundberg och Linus Larsson ska laget klara sig kvar i herrtrean.

– Målsättningen är att ta kvalplatsen. Ingen större omöjlighet om vi spelar som idag, konstaterade Hilles tränare Björn Engelaar.

Matchen mot Avesta under gårdagskvällen var en bra början. Det var dock gästerna som tog ledningen efter en dryg halvtimme när Wasim Harwill nickade in en retur från Hillemålvakten Tobias Mickelsson. Men ledningen blev minst sagt kortvarig. Minuten därpå fick Hille frispark en bra bit utanför straffområdet, Linus Larsson klev fram och drog på ett riktigt kanonskott som gick rakt in i mål.

Efter pausvilan gick hemmalaget ut och gjorde en briljant andra halvlek. Laget ägde matchen totalt och brände även många kvalificerade målchanser. Till slut studsade bollen Hilles väg efter en hörna. Mitt i gröten framför målvakten fick Erik Knapp foten på bollen som rullade in i mål.

Det var vid flera tillfällen nära att Hille utökade sin ledning, men man lyckades aldrig få in bollen. Avesta fick till ett rejält tryck under de sista fem minuterna, och nervositeten på Hille IP var stor. Hemmalaget lyckades dock säkra de tre så viktiga poängen efter slutresultatet 2-1.

– Jag unnar verkligen grabbarna att få vinna, sa Engelaar.

Hilles tränare gav också mycket beröm till sina nyförvärv.

– De tillför en extra dimension, någonting som vi inte hade förr. Det är bara att tacka och ta emot att de vill komma hit.