Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hille vann toppmatchen

I en kvart var Söderhamn det bättre laget i toppmatchen på Hille ip.
Men sedan var det Hille som visade klass och segermålet som Sam Badru nickade in på övertid i första halvlek skipade rättvisa.
– Bästa 70 minuterna vi gjort i serien hittills, summerade tränaren Carlos Santis belåtet.

Söderhamn var obesegrat med fem segrar och en oavgjord match tills lördagsmötet med toppkollegan Hille.

– Vi visste såklart att det skulle bli en jättetuff match och det var inte svårt att få killarna att ladda till det här, sa Santis.

Just därför var han aningen konfunderad efter första kvarten då hemmalaget hade fullt sjå att freda sig och innehöll fyra snabba hörnor, en boll som precis hamnade över ribban och ett konstant spel på Hilles planhalva.

– Kanske var anspänningen lite för hög där i början. Men vi redde ut det och sedan tog vi över. Sista kvarten av första halvlek präglade sedan resten av matchen. Då var vi riktigt bra.

Målet kom också och det var det sista som hände i halvleken. På andra stopptidsminuten visade sam Badru sin spänst och nickade in ett högerinlägg. Badru som kom in i laget för en knapp månad sedan har visat sig vara ett lyckokast.

– Jag har velat värva honom sedan i höstas och till slut gav det betalt. Jag är jätteglad att vi har honom i laget – en klasspelare som ska spela fotboll på minst den här nivån, sa Santis.

Andra halvlek tillhörde helt Hille som pumpade på från både höger och vänsterkanten där även de centrala attackerna gav gästerna stora problem. Det var hela tiden betydligt närmare 2–0 än en kvittering.

Bland annat skulle Jonas Jonesson gjort tvåan när han blev briljant framspelad av lagkaptenen Anders Sundberg. Nu är årsdebuterande Jonsesson förlåten då han inte riktigt är i matchform ännu. Men ett ess i rockärmen är det för laget i framtiden.

– Nu tightade vi ihop toppstriden ytterligare och det är riktigt roligt. Det är väl meningen att vi ska vara med där uppe, sa Santis.

Söderhamn visade inledningsvis att det fins mycket kunnande i laget. Bland annat har gävlekillarna Jonas Garcia Persson, Simon Fäger och Nermin Celjo ledande roller. Även Emil Oremo gör mycket nytta.

– Det var lite prestige inblandat också förstås. Men en jätteskön seger och framför allt för att vi spelade så bra. Med tanke på motståndet den bästa insatsen så här långt på säsongen, avslutade Hilletränaren.

$1

HILLE–SÖDERHAMN 1–0 (1–0)

$1

Målet: 1–0 (45) Sam Badru.

$1

Hörnor: 8–10 (6–6).

$1

Varningar, Hille: Henrik Persson, Marcus Mattsson. Söderhamn: Jonas Garcia Persson, Pontus Olsson, Tomas Rehnman, Emil Oremo.

$1

Domare: Vicktor Dovresjö, Årsta.

$1

Publik: 231.