Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hilles lyckade värvning

Det tog tolv minuter för Sam Badru att göra mål för Hille.
Nyförvärvet från Sätra visade direkt att han blir en viktig kugge.
– Han är stark, målfarlig och passar perfekt in hos oss, sa Hilles assisterande tränare Jean Carlos Saavedra efter 3–0-segern mot Stöde.

Hille hade ifjol Emil Ring i laget som vann skytteligan i trean och när han försvann från laget blev det aningen tomt i forwardsledet. Det har man nu åtgärdat med Badru som dessutom har erfarenhet från spel i den här divisionen sedan tidigare.

– Vi är jätteglada att han valda att komma till oss. Han är en vass forward som kommer att mycket nytta och flera mål, menade Saavedra.

Badru debuterade i Hilles division 4-lag med att göra mål direkt i sin debut för några dagar sedan. Det fanns ingen tvekan att kasta in honom från start redan nu.

– Vi har några skador och han behövde komma in och få speltid direkt. Han visade ju också direkt varför han är med.

Klockan på Hille ip hade tickat fram till den tolfte minuten då Badru fick ett friläge som han säkert satte dit med en behärskad lobb över målvakten. 1–0 och Hilles flygande start hade bara börjat.

Omar Guidj och Tomas Gunnarsson.utnyttjade också Stödes generösa försvarsagerande och hade inga problem att lätt sätta dit tvåan och trean. Då hade det bara spelats 24 minuter.

– Vi var rejält revanschsuget efter matchen mot Hofors som var ett riktigt bottennapp från vår sida. Nu kom vi ut på ett helt annat sätt och första 25 minuterna var otroligt bra, sa Hilletränaren.

Efter det stängde hemmalaget effektivt matchen utan att ta några risker. Det fanns flera chanser att utöka ledningen – bland annat nickade Badru in ett mål som felaktigt blev avvinkat för offside. Nu gjorde det inte så mycket då Stöde i princip inte skapade ett dugg framåt.

– Det var en skön och bra seger. Nu har vi Avesta borta och sedan Söderhamn hemma, avslutade Saavedra.

$1

HILLE–STÖDE 3–0 (3–0)

$1

Målen: 1–0 (12) Sam Badru, 2–0 (17) Omar Guidji, 3–0 (24) Tomas Gunnarsson.

$1

Hörnor: 6–1 (3–1).

$1

Domare: Kalle Jansson, Örebro.

$1

Publik:157.

$1

Hille tre stjärnor

$1

3: Tomas Gunnarsson, mf

$1

2: Viktor Lundberg, mf.

$1

1: Sam Badru, f.