Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hilles tjejer hann inte med

En svag första halvlek av Hille räckte för att gästande Hudik skulle ta hem segern.
1-4 skrevs slutresultatet till i en match där motståndarna hade det mesta av spelet.

Taggade på att minska avståndet i tabellen tog Hille emot Team Hudik på lördagseftermiddagen. Hudik var dock på annat humör, och med hårt spel och stark offensiv såg man till att det stod 0-3 på tavlan i halvlek.

– Jag vet inte varför de får så billiga lägen, sa Hilles kapten Sanna Jägbrant om den första halvleken. Vi släpper in för billiga mål, det får inte se ut så.

Det första målet kom redan efter nio minuter, då Karin Weinacht skickade in bollen bakom målvakten Jessica Utter. Trots att Hille jobbade sig tillbaka en aning så hjälpte det inte, då Hudik kunde göra oordning i försvarsspelet gång på gång. Sofie Wixner ökade på ledningen till 0-2 och Malin Jonsson satte 0-3 med bara några minuter kvar av den första halvleken.

Hille bytte målvakt för att tända laget inför den andra halvleken, och det såg till en början ut att fungera. De gulklädda spelade aggressivare och tog sig bättre upp i banan, men förgäves. Hudiks målvakt och backlinje tog hand om de lägen som kom till och Malin Jonsson gjorde dessutom sitt andra mål i matchen när hon satte 0-4. Klara Axlund såg dock till att Hille inte gick mållösa från matchen, då hon tryckte sig fram och satte reduceringen, som också blev slutresultat, bara några minuter senare.

– Jag fick en bra passning, sa målskytten Axlund. Målvakten räddar skottet och så på returen kan jag lägga bollen längsmed stolpen.