Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälmargös med betor

800 g gösfilé

Rimlag:

2 l vatten

200 g salt

Betor:

500 g polkabetor

500 g gulbetor (eller färska rödbetor)

100 g stjälkkapris

100 g svarta oliver

2 msk skuren gräslök

2 msk olivolja

1 ask smörgåskrasse

Dela gösen i tio bitar. Vispa lagen och låt fisken rimmas cirka tio minuter. Torka ren den och ångkoka den med termometer i ugnen, 70 grader tills fisken håller 50 grader i mitten.

Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala och dela i oregelbundna bitar. Skiva kapris och oliver.

Värm försiktigt i ugnen med olivolja. Tillsätt gräslök och krasse precis före servering.