Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälmargös med betor

Annons

800 g gösfilé

Rimlag:

2 l vatten

200 g salt

Betor:

500 g polkabetor

500 g gulbetor (eller färska rödbetor)

100 g stjälkkapris

100 g svarta oliver

2 msk skuren gräslök

2 msk olivolja

1 ask smörgåskrasse

Dela gösen i tio bitar. Vispa lagen och låt fisken rimmas cirka tio minuter. Torka ren den och ångkoka den med termometer i ugnen, 70 grader tills fisken håller 50 grader i mitten.

Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala och dela i oregelbundna bitar. Skiva kapris och oliver.

Värm försiktigt i ugnen med olivolja. Tillsätt gräslök och krasse precis före servering.