Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälp att rekrytera ny chef

Det har visat sig svårt att hitta en efterträdare till den petade anestesichefen Kjell Karlsson. Nu tar landstinget i Gävleborg hjälp av ett headhuntingföretag. Kostnad: 55 000 kronor.

Det var i november förra året som Kjell Karlsson tvingades lämna posten som verksamhetschef för landstingets anestesiklinik i Gävleborg. Bakgrunden var att han och hans närmast överordnade, den då nytillträdde divisionschefen Kjell Norman, inte kom överens om klinikens ekonomi.

Därefter har landstinget på olika sätt försökt hitta en ersättare till Kjell Karlsson. Men det har inte lyckats.

– Vi har haft ingående diskussioner med två kandidater. Men vi lyckades inte få till det med någon av dem, säger Kjell Norman.

Först annonserades tjänsten ut. En av de sökande ansågs särskilt intressant men denne avböjde, av personliga skäl, enligt Kjell Norman.

Sedan gjordes ett försök att rekrytera internt. En kandidat hittades men även denne valde att tacka nej.

Nu har landstinget vänt sig till läkarrekryteringsfirman Rexler i Stockholm i hopp om att den ska kunna ragga fram en chef till anestesikliniken.

– Vi har kommit i ett läge där vi behöver extern hjälp, säger Kjell Norman.

Landstinget får betala 30 000 kronor i grundarvode till Rexler och ytterligare 25 000 kronor i rekryteringsarvode om företaget lyckas rekrytera. Detta kan läggas till de cirka 70 000 kronor som landstinget redan lagt ned på annonsering av tjänsten.

Att det inte gått att rekrytera en ny anestesichef  kan bero på att uppdraget är svårt, menar Kjell Norman. För det första är det en stor klinik med över 400 anställda i hela länet. För det andra har kliniken en svår roll. Kliniken ska serva de opererande klinikerna med narkos, operationsresurser och intensivvård och det krävs ett nära samarbete för att det ska fungera.

– Sedan tror jag också att slumpen betyder mycket för hur en rekrytering ska lyckas. Ibland finns det gott om personer som är tillgängliga för ett visst jobb, ibland inte, säger Kjell Norman.

Under drygt ett halvår har Lars-Åke Berndalen, verksamhetschef för hudsjukvården, varit tillförordnad verksamhetschef för anestesikliniken. Han stannar på den posten tills en ny ordinarie chef rekryterats.