Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hjälp till att hitta mamma"

– Jag vädjar till allmänheten om hjälp att hitta min mamma.
Jonny Nilsson hoppas att någon ska ha sett hans mamma Barbro Åkerblom, 72.

Han anmälde henne försvunnen på valborgsmässoafton. På måndagen i förra veckan hade hans dotter varit hem till farmor i Forsbacka, men hon hade inte varit där trots att dörren var öppen och tv:n på. Det är inte ovanligt att Barbro Åkerblom går hemifrån utan att låsa och Jonny Nilsson blev inte orolig förrän på torsdagen, då han möttes av samma syn.

– Då blev jag också orolig och slog larm.

I helgen letade polisen med helikopter, hund- och bilpatruller i Forsbackatrakten och hos släkt och vänner utan resultat. Även Jonny Nilsson var ute och letade.

I tisdags försvann hans sista hopp, då han fick syn på en bekant till mamman som polisen inte fått tag på tidigare. Han förstod att Barbro Åkerblom inte fanns med honom, men är besviken på att polisen inte kom när han ringde. Han ville att de skulle ta reda på när mannen sett Barbro Åkerblom senast.

– Spaningsledarna har hittills annars gjort ett jättebra jobb, säger han.

Han önskar att alla som kan ha sett hans mamma sedan den 20 april, då hon tog ut pengar senast, ska höra av sig till polisen. Han tror inte att hon lämnat Gävle-Sandvikentrakten, men hon behöver inte vara kvar i Forsbacka där hon bor.

Hon kan vara förvirrad och har tidigare försökt ta sig till honom när han bodde i Andersberg, men inte hittat och blivit upplockad av polisen. Han har förgäves försökt få henne till en bostad där risken för att hon skulle försvinna var mindre.

Jonny Nilsson säger att han är förberedd på det värsta.

– Man svävar mellan hopp och förtvivlan.

Med sin vädjan hoppas han hitta henne, oavsett vad som hänt.

Den som tror sig ha sett henne kan ringa polisen på 114 14.